Tom Kha Kai soep recept met citroengras-kristallen
1- 700 ml kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 4 el vissaus
- 2 tl gember, gemalen
- 1 stengel citroengras
- Florisens citroengras kristallen
- 4 blaadjes djeroek poeroet
- 2 stuks limoenen
- 1 kipfilet, in blokjes
- 4 stuks bosui
- 1 bosje koriander
- 1 rode chilipeper
Breng bouillon en melk aan de kook. Kneus citroengras en voeg toe samen met de kristallen. De kristallen met etherische oliën zijn zeer bruikbaar en hebben een erg goede smaak. Je hebt er maar heel weinig van nodig, de smaak is heel geconcentreerd. Ik gebruik die van Florisens, omdat ze makkelijk verkrijgbaar zijn in Nederland, o.a. bij de EkoPlaza.
Voeg de kip, de blaadjes djeroek, vissaus en limoen toe. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken en zeef de soep voor het opdienen.
Snijd de peper, bosui en koriander en strooi ze in de soepkommen. Schep de soep er overheen.
[…] gerechten waar ik me dan graag ook zelf eens aan waag. Deze keer een Thaïse soep die ik op deze blog […]