LekkerRaw valt niet rauw op je dak maar smaakt juist naar meer!
4Ik geef het eerlijk toe, ik heb jaren gedacht dat raw food voor hyperventilerende dieettypes uit Californië was die zwaar overdreven met zichzelf te kwellen door alleen nog maar rauwkost te eten. Maar zoals met zoveel dingen is de waarheid subtieler. Dus toen ik onlangs door een vriendin werd uitgenodigd om een raw-fooddiner bij te wonen in een bijzonder restaurant, ging er toch wel een wereld voor me open.
Niet dat ik nu bekeerd ben tot de raw-foodbeweging, maar ik kan de keuken die erbij hoort wel degenlijk waarderen. Tijdens het raw-fooddiner in Buitenplaats Plantage, een slow food & mood restaurant in een voormalige kas in Vogelenzang, werd ik voortdurend verrast door bijzonder eten en bereidingsmethoden die ik nog niet kende. En dat is voor een foodie zoals ik altijd leuk. Normaal is dit restaurant al organisch en biologisch, maar deze avond zwaaide raw-foodchef Sandra de Vos er met de scepter en beleefde ik een raw-foodgasm.
Uiteraard was mijn nieuwsgierigheid voor deze keuken gewekt en de opgewekte, energieke verschijning die Sandra heet wakkerde mijn interesse alleen maar verder aan. Ik keerde huiswaarts met een heleboel inspiratie en het kookboek LekkerRaw onder mijn arm.
Het boek bevat erg veel informatie over raw food en dat is voor een newbie erg prettig. Het leest lekker en je raakt enthousiaster en enthousiaster. Er wordt onder andere ook uitgelegd dat raw food in de ogen van de schrijfster zeker geen religie is en dat je ook niet van de ene op de andere dag compleet over moet op raw, maar wel wat het doet voor je lijf, energielevels, smaak en humeur.
Het is dus zeker niet alleen een kookboek, maar ook een lifestyle-boek. En een encyclopedie over gezonde voedingsmiddelen die ik met bijzonder veel interesse gelezen heb. Ik ben nog geen raw-koker, maar ben zeker beïnvloed door LekkerRaw en pas meerdere principes uit het boek inmiddels toe in mijn dagelijks leven. Een paar recepten heb ik reeds uitgeprobeerd en ik kan zeggen dat ze prima te doen zijn.
LekkerRaw heeft meer impact dan een gemiddeld kookboek, en kan zelfs een eyeopener zijn. Aanrader!
“hyperventilerende dieettypes uit Californië die zwaar overdreven met zichzelf te kwellen door alleen nog maar rauwkost te eten”
OMG!! LOL!! Hahahaha
Mooie foto’s, lekker eten
Oh wauw!!
Wat goed zeg, dit boek wil ik voor mijn verjaardag! Yummmm!