Brindisa – compleet standaardwerk over de klassieke Spaanse keuken
10Kwijlen over een plankje met de allerbeste boquerones, Manchego, chorizo, olijven, pata negra en octopus? Gewoon maar een voorbeeldje van welk lekkers de Spaanse keuken te bieden heeft. Spaanse etenswaren strekken overigens veel verder dan tapas, dat moge misschien niet iedereen duidelijk zijn, maar schrijver dezes weet dat al langer en sinds het lezen van Brindisa, helemaal.
Wil je alles weten over Spaans eten? Brindisa praat je helemaal bij en laat je volledig los gaan om klassiek Spaans eten te bereiden.
Wist je dat er talloze varianten van chorizo’s bestaan? Harde en zachte? Zelfgemaakte? Aha, hoor ik je daar ‘goritso’ zeggen? Nee, zo spreek je het niet uit… Nederlanders opgelet, ik leg het nog één keer uit. Het is ‘tsjorítho’. TSJORÍTHO!!
Luister maar:
Nooit meer verkeerd doen nu, ok?
Ook in Engeland heerst verwarring over de uitspraak trouwens, zie hier de ophef rond Masterchef…
Even wat meer info over het boek (van de uitgever):
Brindisa is een begrip: in bijna 30 jaar tijd groeide het importbedrijf, dat uitsluitend werkt met de beste Spaanse etenswar en, uit tot een imperium met verkoop aan restaurateurs en particulieren. Brindisa heeft eigen winkels, restaurants en tapasbars in Londen en Barcelona. Oprichtster Monika Linton brengt in haar boek Brindisa een eerbetoon aan de Spaanse keuken en haar oneindige variatie.
Dit indrukwekkende boek bevat een omvangrijke verzameling recepten, voor bijvoorbeeld een klassieke gazpacho, bekende tapas als patatas bravas en onvermijdelijke desserts als crema catalana en arroz con leche. Daarnaast vertelt Linton enthousiast en uitgebreid over de lekkerste jamón ibérico, olijfolie, ansjovis of Manchego, en de makers van al dat fantastische eten.
Over de auteur:
Monika Linton is de oprichtster van het internationale bedrijf Brindisa, dat sinds bijna 30 jaar Spaanse kaas, ham en honderden andere Spaanse etenswaren verkoopt in het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Brindisa verkoopt zowel online als offline aan restaurants en particulieren, organiseert workshops en heeft verschillende tapasbars in Londen en Barcelona.
Wat vindt Dash of Oregano ervan?
Pro:
- Veel informatie over de Spaanse keuken
- Veel meer dan alleen recepten
- Authentieke Spaanse recepten, als je dit boek gelezen hebt en er recepten uit gemaakt hebt, ben je aardig op weg om expert in de Spaanse keuken te worden
- Het boek heeft een ziel
Con:
- Niet geschikt voor degenen die even snel een receptje zoeken in een boek met plaatje-gerechtje
om alvast in de vakantiestemming te komen
zal hem snel eens doorbladeren in de boekwinkel
dank
is nu ramadan, maar vanavond ga ik een recept proberen
leuk verhaal maarten
benieuwd naar dit boek
staan zeer veel goede tips en achtergr info in zo lijkt het
Ah, Spaans eten… Ik ben in Londen bij haar winkel geweest, echt top!
Heb hem vanmorgen gekocht op het station, dank voor de tip!
Heb hem meteen bestelt